Måns Frostell blir vd för Södertälje Hamn

Publicerad: 2021-11-05 14:00:00

Södertälje Hamns styrelse har utsett Måns Frostell till ny vd för bolaget. Måns Frostell har lång erfarenhet av produktion och logistik och kommer närmast från rollen som chef för Planering och Projekt på Telge Nät och Telge Återvinning, två systerbolag till Södertälje Hamn.

– Måns har de kvaliteter vi ser är viktiga för att driva och utveckla Södertälje Hamn. Han har lång erfarenhet av produktion och logistik samt ett tydligt, inkluderande ledarskap som förmedlar entusiasm och framåtanda. Jag och hela Södertälje Hamns styrelse ser fram emot att hälsa Måns välkommen till Södertälje Hamn, säger Martin Ahlman, styrelseordförande i Södertälje Hamn.

– Jag är mycket glad över att Måns har tackat ja till uppdraget att leda Södertälje Hamn. Han känner Telgekoncernen väl, har lång erfarenhet från ledande positioner och mycket goda ledaregenskaper. Det gör honom mycket väl lämpad för uppdraget, säger Juan Copovi-Mena, koncernchef Telgekoncernen där Södertälje Hamn ingår.

Måns Frostell är ett bekant ansikte för många inom Telgekoncernen i Södertälje. Under hans 12 år i koncernen har han haft olika chefsroller, bland annat som leanchef på Telge AB och chef för Produktion och Distribution i Telge Återvinning och Telge Nät. Måns arbetar i dag som chef för Planering och Projekt i samma bolag.

– Det här känns verkligen jätteroligt och spännande, säger Måns Frostell. Jag är väldigt glad och hedrad över att få förtroendet att leda Södertälje Hamn. Det är fantastiskt att få stanna kvar i koncernen och ta sig an ett helt nytt uppdrag. Det är det bästa med Telge, skulle jag säga – möjligheternas koncern! Nu ser jag fram emot det viktigaste av allt: att få sätta mig in i Södertälje Hamns verksamhet och träffa alla medarbetare.

Datum för när Måns Frostell tillträder sin nya tjänst är i dagsläget inte klart.

« Tillbaka