Nya kontakter på mässa i Belgien

Den 24-26 april gick logistikmässan i Antwerpen av stapeln. Mässan är den största i sitt slag för cargo- och break bulk-industrin. Representanter från Södertälje Hamn var på plats och kan berätta mer.

Logistikmässan Break Bulk Europe är ett stort återkommande årligt event, som fyller fyra stora mässhallar, och vänder sig till industribranschen i Europa. Här ges tillfälle att knyta kontakter och möjliggöra för affärer världen över. Södertälje Hamn har under en längre period genomgått en stor förändring gällande vilken slags last som hanteras i hamnen och besökte i år mässan för första gången.

- Containerhanteringen på Södertälje Hamn har minskat de senaste två åren, berättar Per Fredman, försäljningschef på Södertälje Hamn. Givetvis är den fortfarande ett av flera viktigt ben för oss att stå på, men eftersom volymen minskat tittar vi även på andra, alternativa godsslag.

Idag har Södertälje Hamn ett stort fokus på byggmaterial som levereras till det stadigt växande bostadsbyggandet i Stockholmsregionen. Det är den typen av gods, även kallat Break Bulk eller löst lastat gods, som var anledningen till mässbesöket i Antwerpen.

- Jag är nöjd med besöket, avslutar Per. Det är en lång process att få till nya godsflöden på en hamn. Då är personliga möten med producenter, speditörer och rederier viktiga. Och vi lyckades knyta många nya kontakter på mässan i år. Nu fortsätter vi arbeta för att få ytterligare skeppslaster, lastat med Break Bulk Cargo, till vår hamn.

« Tillbaka