Prefabricerade hus från Lettland

Projektlaster med byggelement blir en allt mer vanlig syn i Södertälje Hamn, som nyligen säkrat en ny kund som producerar betongelement.

Första fartygslasten kom för ett par veckor sedan. Allt eftersom bygget på Järvafältet går framåt kommer Euroglobe, speditören för affären, att fortsätta ombesörja att betongelementen skeppas via Södertälje Hamn. Det beräknas bli 10 till 11 fartygslaster på sammanlagt 10-12 000 ton betong fram till försommaren 2016.

– Södertälje Hamn har varit ett klockrent val för oss, säger Javier Sanguesa, CEO Euroglobe. Det finns gott om ytor och framför allt finns det en flexibilitet som är avgörande vid projektlaster.

Mälardalsregionen växer så det knakar. Södertälje Hamns geografiska läge är perfekt för byggrelaterat gods till regionen eftersom transporterna till land hålls nere.

– Vi kommer att fortsätta rikta in oss på byggelement till mälardalsregionen, säger Per Fredman, försäljningschef Södertälje Hamn. Projektlaster är svårplanerad verksamhet som kräver flexibilitet. Men ger också möjlighet för oss att samarbeta med flera olika aktörer för att maximera vår kapacitet och fylla ut luckor.

« Tillbaka