En containerkran som anländer i hamn

Skepp kommer lastat med ny investering

Publicerad: 2021-03-30 11:10:28

För att öka effektiviteten och möjliggöra fortsatt tillväxt investerar Södertälje Hamn i en drygt 80 meter hög, ny medarbetare. I början av vecka 13 anlände en Liebherr containerkran från Tyskland. Med fartyg givetvis.

– Kranen är inte guldfärgad som bron men den väckte definitivt uppseende under sin färd mot Södertälje, säger Per Fredman, vVD försäljning och marknad på Södertälje Hamn.

Södertälje Hamn är en effektiv och flexibel länk mellan sjö-, land- och järnvägstransporter i Mälardalsregionen. Det är inte bara Södertälje Hamns strategiska läge som gör hamnen speciell, också deras miljöfokus samt bemötande får högt betyg från kunderna i undersökningar. Med den nya kranen kommer hamnen kunna ge ännu högre service och effektivitet vid containerkranarna.

– Det är helt rätt investering för oss att få in en tredje kran i hamnen. Det innebär att vi kan öka effektiviteten och möjliggör fortsatt tillväxt inom containersegmentet, säger Robert Tingvall, vd Södertälje Hamn. Vi är en modern hamn och jobbar mycket med effektivisering, automatisering och digitalisering. Det här är stort och glädjande för oss.

Södertälje Hamn är del av en global kedja och hanterar stora volymer av gods årligen. Exempelvis står bolaget för en tredjedel av Sveriges nybilsimport och inom ett par veckor anländer ett fartyg med 360 husmoduler från Malaysia.

« Tillbaka