Porträttbild på en man i glasögon och ljusblå skjorta

Södertälje Hamns vd Robert Tingvall slutar

Publicerad: 2021-05-31 20:21:12

Efter fem år som vd för Södertälje Hamn går nu Robert Tingvall vidare till nya utmaningar utanför hamnen och Telgekoncernen.

Efter elva år i Telgekoncernen, varav de sex första som affärsanalytiker och ekonomi- och finansdirektör och de fem senaste som vd för Södertälje Hamn, har Robert Tingvall nu valt att gå vidare till en ny tjänst utanför Telgekoncernen. Södertälje Hamn har under Roberts ledning vuxit och utvecklats till en ännu starkare aktör, både bland svenska och internationella hamnar.

– Södertälje Hamn har utvecklats fantastisk de senaste åren. Vi har gått från att vara en lokal angelägenhet till att vara en internationellt konkurrenskraftig hamn. Robert har varit en drivande och viktig person i detta arbete så självklart är det tråkigt att han slutar, säger Martin Ahlman, styrelseordförande i Södertälje Hamn.

Juan Copovi-Mena, koncernchef Telgekoncernen där Södertälje Hamn ingår, instämmer:

– Robert har varit en otrolig tillgång för Telgekoncernen, både som vd och ekonomi- och finansdirektör. Han har arbetat strukturerat med Södertälje Hamns utveckling och breddat verksamheten så att hamnen har kunnat knyta till sig många nya kunder och uppdrag. Vi kommer naturligtvis att sakna Robert och hans engagemang och kunskap och jag önskar honom stort lycka till med de nya utmaningarna som väntar, säger Telges koncernchef Juan Copovi-Mena.

Robert arbetar sin sista dag på Södertälje Hamn den 31 augusti för att sedan börja på Biosorbe som marknads- och försäljningschef.

– Jag fick ett erbjudande som var för spännande att tacka nej till och börjar på ett svenskt start-up bolag som bygger på en idé från KTH. En idé som jag ska hjälpa till att rulla ut i Sverige och världen. Efter fem år i hamnen är det dock med vemod jag kommer lämna alla fantastiska medarbetare och kunder, säger Robert Tingvall.

Per Fredman, vice vd Södertälje Hamn, går in som tillförordnad vd när Robert Tingvall slutar. Rekryteringen av en ny vd startar omgående.

« Tillbaka