Containertruckar

Nya containertruckar ska hjälpa Södertälje Hamn minska utsläpp av växthusgaser

Publicerad: 2020-01-15 09:39:00

Södertälje Hamn, som har ett unikt läge i en av Sveriges mest expansiva regioner, fortsätter att modernisera och investera. Nyaste satsningen är två SMV Konecranes Reach stackers från Brubakken, som ska optimera flödet och samtidigt minska utsläpp av växthusgaser.

– De två nya maskinerna går på HVO100, ett helt förnybart och hållbart drivmedel som minskar utsläpp av växthusgaser med upp till 90%, berättar Håkan Johansson, teknisk chef Södertälje Hamn.

Han fortsätter;

– För att optimera flödet vill vi minimera antalet oplanerade stopp och då är dessa nya maskiner ett välkommet tillskott, säger Håkan.

De nya maskinerna, som levererades i slutet av november, är redan i bruk. Avtalet sträcker sig över fem år och maskinerna kommer att skötas helt av Brubakken. Nytt är också att Södertälje Hamn har maskinerna på operationell leasing som baseras på antal timmar maskinerna är i bruk.

– Vi är övertygade om att detta är det mest kostnadseffektiva alternativet, säger Håkan. En annan nyhet för oss är datastyrningen i truckarnas cockpit.

För mer information:

Robert Tingvall, vd Södertälje Hamn, 08 550 222 42

« Tillbaka