Aditro Logistics växer med Stockholm Syd

Stockholm Syds 1 000 hektar mark öppnar upp för företag att växa i regionen. Med sitt geografiska läge och bra kommunikationer erbjuder logistikcentret stora möjligheter. Ett av de första företagen som etablerat sig är Aditro Logistics.

Den 1 mars i år flyttade Aditro Logistics in på Stockholm Syds område. Som en av Nordens största oberoende logistikföretag erbjuder de ett brett serviceerbjudande inom så väl lagerhantering, logistik och supply- chain management som transportupphandling, bemanning och konsultering. Förutom lagerutrymmet i Stockholm Syd finns de även i Borås, Jönköping och Kopstad i Norge.

För Aditro Logistics fanns inga tveksamheter i frågan om de skulle etablera sig i Stockholm Syd. Det geografiska läget gjorde logistikcentret till ett enkelt val. Nu ska bara planläggningen av området hänga med i företagens etableringstakt.

- Vi känner oss väldigt välkomna i området, berättar Matthias Kettelhoit, vd på Aditro Logistics. Nykvarns kommun har varit bra att arbeta med. Nu ser vi fram emot att planläggningen av ytterligare mark blir färdig.

I första steget har ett 50-tal arbetsplatser skapats i och med Aditro Logistics etablering. Kunderna är positiva och intresset för området är starkt. Lagret på 40 000 kvm är i stort sett fyllt. Nu är företaget i full färd med att bygga etapp två. Till årsskiftet ska allt vara klart för att ta emot vitvaruföretaget BSH Home Appliances som flyttar sitt nordiska centrallager från Eskilstuna till Stockholm Syd.

- Vi välkomnar Aditro Logistics till området, säger Erik Froste, vd Södertälje Hamn. Det ska bli spännande att se hur utvecklingen av logistikcentret tar fart. När Aditro Logistics är redo och vill börja använda Södertälje Hamns service är de varmt välkomna till oss.

« Tillbaka