Hamnen förbereder för tillväxt

Publicerad: 2018-05-30 16:20:25

Hamnen fortsätter att växa på många olika sätt. Fler kunder innebär att hamnen måste öka sin kapacitet för att ta emot dom, vilket sker på många olika plan. Mycket handlar om att skapa yta, men det är klart att en riktigt bra hamn också behöver ett visst djup.

Arbetet med underhållsmuddring till avsett djup av bränslehamnen är nu klart.

- Så sent som i höstas blev vi klara med muddring och Sjöfartsverket har fastställt korrekt djup vid våra kajer vid bränslehamnen, berättar Per Fredamn, vice vd försäljning och marknad Södertälje Hamn.

Mer yta på samma yta

Det kan låta som en omöjlig ekvation, men sanningen är att det är precis den här typen av strategier hamnen arbetar kontinuerligt med för att kunna erbjuda flera fartyg möjligheten att komma till Södertälje Hamn.

- Det kräver en del planering när själva landytan är i en viss storlek, men vi som hamn vill fortsätta växa, berättar Per. En av lösningarna har därför helt enkelt blivit att ta fram ett system för att lagra bilar. På höjden.

Att lagra på höjden är i sig ingen ny tanke, men att kunna göra det med den kapacitet hamnen vill erbjuda har krävt både rent tekniskt bra lösningar men också en förståelse för hur man optimerar hamnens faktiska yta.

- Vår vision är att om en kund vill komma till Södertälje Hamn så ser vi till att det fungerar, säger Per. Vi finns ju till för kunderna och hela vårt arbete går ut på att göra plats för den trafik som är i enlighet med hamnens affärsstrategi.

- Vi växer och våra kunder med oss och det känns som vi har en spännande framtid att se fram emot, avslutar Per.

« Tillbaka