Koll på båtar

Publicerad: 2020-04-02 13:29:19

Ny ekonomihandläggare på Södertälje Hamn är Anna Lindgren. Helt ny är hon dock inte, hon kommer närmast från stuveriet så verksamheten som bedrivs på Björkuddsvägen 6 i Södertälje känner hon väl till.

Logistikflödet och förståelsen för alla processer som ingår i Södertälje Hamns verksamhet är något som Anna verkligen fått lära sig den praktiska vägen.

Korrekt och rätt

– Jag har stor nytta av det jag lärt mig under mina tre och ett halvt år på stuveriet, berättar hon. Parallellt med att hon jobbade i stuveriet drev hon egen firma och att jobba med ekonomi och siffor är något som hon verkligen gillar så när den lediga ekonomitjänsten dök upp var hon inte sen att nappa.


– Det är något med siffror, jag gillar när det stämmer.

Anna sköter all fakturering för Södertälje Hamns räkning. Det är alla hyror, båtanlöp och all containerhantering.

– En utmaning när jag började här i november var att lära mig alla nya system, däribland affärssystemet som används, men jag gillar att lära mig nya saker, säger Anna.

Varierande dagar

Arbetsdagen inleds med att Anna stämmer av alla kundreskontror innan hon läser av mejlskörden. 

– Jag är en sådan som arbetar med att-göra-listor. Allt som ska göras under dagen sätter jag upp i prioriteringsordning, det viktigaste först och sen är det bara att beta av listan under dagen, förklarar Anna. Att hon är strukturerad och att hon gillar det hon arbetar med, råder det ingen tvekan om.

« Tillbaka