Två nya truckar

Maskinparken moderniseras

Publicerad: 2019-12-10 14:15:03

Södertälje Hamns maskinpark har fått två nykomlingar. I slutet på november levererades två stycken reachstacker som var i bruk redan första veckan i december.

– De två nya truckarna har vi på operationall leasing, vilket är något som vi tidigare inte haft när det gäller den här typen av fordon, berättar Håkan Johansson, underhållschef på Södertälje Hamn.

Leasingavtalet sträcker sig över fem år och allt underhåll, som service och reparationer, kommer skötas av leverantören av truckarna som är Brubakken.

– Ett långsiktigt och spännande samarbete för oss. Vi är övertygade om att detta är det mest kostnadseffektiva alternativet. Leasingavtalet baseras på antal timmar truckarna är i bruk, säger Håkan.

Optimera flödet

Södertälje Hamn har totalt fem stycken reachstackers för containerhantering. De nya truckarna kommer att ersätta de två äldsta truckarna som Södertälje Hamn har. Redan i November 2018 gick upphandlingen ut och nu, ett år senare är processen klar.

– De två reachstackers som nu byts har hög gångtid och är slitna. Vi ser kontinuerligt över vår maskinpark. För att optimera flödet vill vi minimera antalet oplanerade stopp och då är dessa nya maskiner ett välkommet tillskott, berättar Håkan.

De två nya reachstackerna kommer gå på HVO100, som är ett helt förnybart och hållbart drivmedel som ger upp till 90 procent lägre utsläpp av växthusgaser (CO2).
– Systemet i truckarnas cockpit är nytt för oss med datastyrning, säger Håkan.

En ny kran

På tapeten är även en ny kran.
– För att klara av framtidens utmaningar behöver vår lyftkapacitet öka. En kran med större kapacitet blir ett bra tillskott för vår verksamhet och i december 2020 räknar vi med att vår nya linkran är på plats, informerar Håkan.

« Tillbaka