Robert Tingvall tar över rodret i Södertälje Hamn

Nu är rekryteringen av Södertälje Hamns nya vd färdig. Den 1 oktober påbörjar Robert Tingvall sin nya tjänst. Han arbetar idag som ekonomi- och finansdirektör på Telge och ingår i Södertälje Hamns styrelse sedan drygt fem år tillbaka. Därmed har han god insyn i bolagets verksamhet och utmaningar.

Under våren beslutade sig hamnens vd Erik Froste för att säga upp sig och gå vidare till nya utmaningar utanför koncernen. Nu är en ny vd rekryterad och valet föll på Telges ekonomi- och finansdirektör Robert Tingvall.

– Jag är tacksam för förtroendet och ser verkligen fram emot det här uppdraget, säger Robert Tingvall. Det är ett spännande bolag som har varit med om både med- och motgångar. Jag har följt verksamheten på nära håll i flera år och tänker fortsätta driva utvecklingen på inslagen väg.

Styrelseordförande Claes Hellgren är mycket nöjda med rekryteringen. Robert är väl insatt i hamnens utmaningar.

– Vi är mycket glada att ha kunnat rekrytera Robert till ny vd, säger styrelseordförande Claes Hellgren. Vi har fått en affärsstrateg som är mycket väl insatt i Hamnens utmaningar. Vi har sökt en person som har internationell erfarenhet och som har arbetat med affärsutveckling och strategiska projekt.

Södertälje Hamns affärsplan är fastställd och fortsätter att gälla. Med sitt unika geografiskt läge ska bolaget fortsätta erbjuda en flexibel länk för gods mellan sjö, land och järnväg. Fram till den 1 oktober är Tommy Engström fortsatt tillförordnad vd för Södertälje Hamn.

Snabba fakta om Robert

Robert är 44 år gammal och är född och uppvuxen i Kalix. Han bor med fru och två barn i Solna. Robert kommer närmast från en tjänst som Telge koncernens ekonomi- och finansdirektör dessförinnan har han jobbat på bland annat Eltel Networks, Exportrådet och Fortum.

« Tillbaka