X-Press Feeders köper TransAtlantics feederverksamhet

När möjligheten dök upp att expandera sin verksamhet till Sveriges östkust var X-Press Feeders snabba med att ta den. Ett uppköp av TransAtlantic Container har nu bidragit till att konkurrensen hårdnat på Sveriges östkust.

X-press Feeders är det största oberoende feederrederiet i världen. Med en flotta på närmare 100 fartyg är de verksamma i Asien, Mellanöstern, Karibien, Centralamerika, Medelhavet och Nordeuropa. Den 2 december i år tog de över TransAtlantics feederverksamhet som opererar på Sveriges östkust och Finland, som TransFeeder South, TransFeeder North and TransBothnia Container Line. Verksamheten fortsätter som vanligt efter uppköpet, med befintlig personal och kontor och under namnet TransAtlantic Container AB.

- För Södertälje Hamn innebär det för närvarande bara att fartygen byter ankomstdag, från måndag till tisdag, berättar Tommy Flink, produktionschef Södertälje Hamn. Det är positivt för oss. Vi har oftast fullbelagda kajer på måndagar.

Hur fartygernas rutter kommer att se ut i framtiden ses nu över av bolaget. Anlöpen till Oxelösunds hamn upphör i slutet av december månad. Eventuellt fler förändringar får vi vänta med att ta del av.

- Södertälje Hamn har en lång tradition tillsammans med TransAtlantic och deras kunder. Nu välkomnar vi TransAtlantic Container, med sin nya ägare X-Press Feeders, och hoppas på ett utökat och förstärkt samarbete i framtiden, säger Per Fredman, försäljningschef Södertälje Hamn.

« Tillbaka