Om oss

Med närhet till infrastruktur, Stockholm och Mälardalen ligger Södertälje Hamn unikt placerad i en av Sveriges mest expansiva regioner.

Södertälje Hamn är ett helägt dotterbolag till Telge AB, som ägs av Södertälje kommun. För rederier, järnvägsoperatörer, speditörer, varuägare och åkerier är vi en effektiv och flexibel länk mellan sjö-, land- och järnvägstransporter i Mälardalsregionen.

Lastning och lossning av fartyg, omlastning till och från bil/järnväg, magasinering och terminalhantering ingår i vår dagliga verksamhet. Vår tonvikt ligger på RoRo (Roll on/Roll off), containerhantering, flytande och fast bulk.

Framtiden för Södertälje hamn

Svensk undertext, svenskt tal.

Verksamhetspolicy

Vi arbetar för att vara en effektiv, pålitlig och stark länk i transportkedjan med fokus på minsta möjliga negativa effekter på miljön. I praktiken innebär det att vi följer de lagar och förordningar som finns och att vi kontinuerligt arbetar med att förbättra och effektivisera verksamheten.

Vi arbetar också aktivt för att våra egna, kunders och leverantörers verksamheter inom hamnområdet medför minsta möjliga negativa effekter på miljön.

Som arbetsgivare strävar vi alltid efter jämlikhet och att våra medarbetare inte ska utsättas för ohälsa eller olycksfall under arbetet.

Mer information om Telge koncernens miljö och arbetsmiljöarbete finns på Telges webbplats.

Behandling av personuppgifter

Vi är en del av Telgekoncernen och det är viktigt för oss att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Därför gör vi det med största möjliga hänsyn till din integritet och din rätt att ha kontroll över dina personuppgifter. Du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter på Telges webbplats telge.se/personuppgifter

Certifiering

Sedan 2002 är Södertälje Hamn certifierat enligt ISO 14001:2015 och ISO-9001:2015, och i arbetsmiljö enligt AFS 2001:1, numera ersatt med ISO 45001:2018.

Kamerabevakning

Blanketter och information