Hamnens läge bättre och bättre för var dag

Publicerad: 2018-05-30 16:33:15

Stockholm växer och hamnen med den. Så kan man kort beskriva scenariot. Faktum är att Södertälje Hamns läge som knutpunkt mellan Stockholm och Mälardalen blir mer central för varje år som går. Hamnen förbereder sig redan nu för att kunna axla sin framtida roll som Stockholms närmaste hamn.

- Vi följer så klart noga all utveckling runt omkring oss, säger Per Fredman, vice vd försäljning och marknad Södertälje Hamn. Vi ser att Stockholm fortsätter växa, vilket kommer ställa helt nya krav på oss som hamn inom en alldeles snar framtid, säger Per.

Och visst är det så. Befolkningen ökar och med den alla typer av efterfrågan på tjänster och självklart ökar trycket på landburen trafik.

- Det är här vi kommer in och ser att vi både kan göra en miljöinsats genom att möjliggöra fler godstransporter via sjövägen och en professionell insats genom att kunna vara den fullservicehamn våra kunder vill ha. Vi är stolta över både vår kompetens och vårt miljöarbete och vår devis är ”på väg mot en grönare hamn”. Vår maskinpark drivs redan idag av fossilfritt bränsle och vi arbetar dagligen för att kunna vara en hamn för robusthet idag, imorgon och om hundra år.

- Vi vet att Södertälje Hamn inom en snar framtid är den närmaste hamnen till Stockholm. Det är en stor och spännande tanke. Och vi är redo, säger Per.

Läs gärna mer i artikeln Hamnen förbereder sig för tillväxt.

« Tillbaka